indregard.no
Politikk og samfunn

Schjøtter han yrket? Eller er han dødschjøtt?

Denne politiske analysen kommer lovlig sent, men nødvendig. Inntrykket de fleste står igjen med etter forrige ukes medietivoli er at Jens forsøker å beskytte Schjøtt, og at det på et eller annet vis foregår noe snuskete, men at det er vanskelig å se helt hva. Jeg gir dere derfor en forhåpentligvis uttømmende liste over mulige årsaker til at statsrådsrollen til Schjøtt er født. Dette er politisk analyse på et veldig høyt nivå. Statsrådsnivå, faktisk.

a. Regjeringsbalanse uten å irritere byråkratene (odds: 2.50)
Mitt heteste tips er at Arbeiderpartiet ønsket seg et tyngre overtall i regjeringen etter valget, men klokelig valgte å la de små partiene i regjeringen blø departementer for Aps ære. Dermed stod valget mellom å dele opp et departement eller å la Schjøtt møte kongen uten eget departement. De kan ha valgt å unngå et eget departement fordi opprettelsen av slike «ulogiske» departementer er svært, svært upopulær hos byråkratene.

b. Regjeringsbalanse uten at Schjøtt må lede noen (odds 4.50)
En variant av den ovennevnte er at Ap ønsket seg statsråd, Stoltenberg ønsket seg Schjøtt, men Schjøtt er av en eller annen obskur årsak helt uegnet til å lede et departement.

c. Stoltenberg er skuffa over Helga Pedersen (odds 5.50)
Et annet scenario er at Stoltenberg planlegger å bytte ut sin nestleder Helga Pedersen, og erstatte henne med Schjøtt. Til tross for medias insisteringer på det motsatte, er faktisk ikke Schjøtten et fossil. Han er 50 år; like gammel som en annen kjent politiker med arbeidssted på Statsministerens kontor.

d. Det kommer et statsrådskifte snart (odds 8.50)
En nøkkelstatsråd sitter på oppsigelse, og for å sikre mest mulig kontinuitet fungerer Schjøtt-Pedersen som skyggestatsråd inntil videre, for så å ta over. Dette kunne selvsagt vært gjort uten å oppnevne Schjøtt-Pedersen som statsråd, men det ville kunne skapt tvil om grunnlovens ansvarsbegreper ble fulgt skikkelig opp. OK. Dette er litt far-fetched, men det er mulig.

e. Jens er syk (odds 14.50)
Jens’ Bechterevs er i ferd med å sette han til side i politikken, men han har tenkt å keep up the appearance ut denne valgperioden. I virkeligheten er Schjøtt-Pedersen [statsråd]{style="text-decoration: line-through;"}statsminister. Muhuhuhaha.

f. Schjøtt-Pedersen er Mulla Krekar (odds 100.00)
OK. Jeg skal gi meg.

politisk analyse schjøtt